domingo, 25 de mayo de 2014

Curs d'estiu "El cinema fantàstic i de ciència ficció del segle XXI" @aangelsala @sitgesfestival @UB_endirecte

Ja està obert el periode d'inscripció del curs d'estiu que coordino amb l'Àngel Sala i que s'impartirà el proper mes de juliol dins d'Els Juliols de la Universitat de Barcelona. El curs porta per títol:

"El Festival de Sitges i el cinema fantàstic 
i de ciència ficció del segle XXI"

Us poso els diferents links a:
- Pàgina principal d'Els juliols amb la info de tots els cursos (aquí teniu la info de com fer la inscripció i els preus i descomptes del curs)
- Programa resum del curs "El Festival de Sitges i el cinema fantàstic i de ciència ficció del segle XXI"
- Programa detallat del curs "El Festival de Sitges i el cinema fantàstic i de ciència ficció del segle XXI"

Informació d'interès
Durada:            20 h
Dates del curs: Del 14 al 18 de juliol
Horari:             tarda, de 16 a 20.30 h
Localització:    Barcelona - Edifici Històric de la UB

A continuació us poso el text complet amb la info del curs:

El Festival de Sitges i el cinema fantàstic 

i de ciència ficció del segle XXI

Coordinació

Angel Sala Corbi, director de continguts del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Contingut

La crisi econòmica, els atemptats de l’11S, la grip aviar, el canvi climàtic, el calendari dels maies, els asteroides errants, els robots socials i moltes altres notícies similars han estat i són titulars dels mitjans de comunicació dels darrers anys. Hi ha qui diu que aquest és el motiu de la proliferació de títols vinculats al cinema de gènere fantàstic, molt sovint amb un èxit comercial notable, tal com demostren les recaptacions de taquilla setmanals. Si recordem com, a finals de la dècada dels noranta, ens preparàvem de manera col·lectiva i potser ingènua per l’apocalipsi que havia de suposar l’efecte de l’any 2000, podríem dir que alguna cosa ha canviat en aquests vint anys en l’àmbit del fantàstic en general i en el cinema en particular. Això ho saben molt bé els aficionats al gènere, que, any rere any, han constatat aquesta evolució dins la programació del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Amb aquesta experiència i la de les sales de cinema, el curs analitza com són el cinema fantàstic i la ciència-ficció del segle XXI des de diverses perspectives. Aquesta visió múltiple ajuda a entendre i viure una activitat cultural amb 46 edicions d'història que, a més d’entretenir, ens pot transportar a noves dimensions… 

Programa


martes, 20 de mayo de 2014

Conferència “El mar als còmics. Narrativa gràfica de tema maritim" @MuseuMaritim @UB_endirecte

Dimecres, 28 de maig. 19:00 h. Museu Marítim de Barcelona

Conferència:
“El mar als còmics. Narrativa gràfica de tema marítim”

Amb la participació de:
Jordi Ojeda, doctor enginyer industrial, professor de la Universitat de Barcelona, comissari de diverses exposicions sobre els còmics i el mar.

Moderador: Pere de Prada, navegant i ex-president de la FCCPMF.
LLoc: Jardí del Museu. 
En cas de pluja l'activitat es realitzarà a cobert.
Activitats gratuïtes d'entrada lliure
Activitat dins de les Tertúlies de mar i llibres organitzades pel Museu Marítim.
A continuació el text del programa:


viernes, 16 de mayo de 2014

Audioteca: Entrevistat en el programa de ràdio @gendigital per @Skyblasc @JComiqueras


Entrevistat en el programa de ràdio Generació Digital de Catalunya Ràdio, idioma català, durada 6 minuts.


Dades del programa: dissabte 10 de maig de 2014 de 16:50 a 16:56h. Dirigit i presentat per Albert Murillo, entrevistat per Francesc Xavier Blasco a la secció la Finestra dispersa. A l'entrevista en parlem sobre les jornades comiqueres, el saló del còmic i un avaçament de dues activitats que faré a les properes setmanes. En els destacats recomano les lectures Isabel la loba de Francia, de Jaime Calderón, i La sombra blanca, d'Antoine Carrion i Antoine Ozanam, totes dues obres publicades per Yermo Ediciones



"Summer Wars" de Mamoru Hosoda en ‏@UB_endirecte con @jordisn @sitgesfestival @SelectaVision Lunes 19/5 18.30h

LUNES 19 DE MAYO

18.30 PROYECCIÓN DE LA PELÍCULA SUMMER WARS DENTRO DEL VI CICLO DE CINE "REALIDAD VIVIDA VERSUS REALIDAD PERCIBIDA". Con Jordi Sánchez Navarro. Presenta  Jordi Ojeda.

Lugar: Aula Magna de l’Edifici Històric, Plaça Universitat. Entrada gratuita. Aforo limitado. En VOSE y en formato DVD.

Tercera sesión del ciclo de cine de nuevo con una película de animación japonesa: Summer Wars. En la presentación hablaremos de como la tecnología en la sociedad de la información provoca en ocasiones una interacción entre el mundo real y el mundo virtual hasta el punto que las crisis provocadas en la "nube" puedes repercutir en la realidad.  "Summer Wars" gira en torno a Kenji Koise, un joven de Tokyo de carácter reservado al que le apasionan las matemáticas y la informática. Durante sus vacaciones de verano decide participar en las Olimpiadas Matemáticas, donde no conseguirá pasar de las rondas clasificatorías, lo que provocará que entre en una profunda amargura y que decida pasar el resto del verano conectado a un mundo virtual llamado OZ como su válvula de escape. Sin embargo, sus penas durarán poco, ya que será invitado, para su asombro, por la chica más popular del instituto, Natsuki Shinohara, a pasar el resto de las vacaciones en casa de su familia en un pueblo de Nagano. La razón de la repentina y sorprendente invitación de Natsuki a casa de su familia es que esta bella joven le prometió a su bisabuela que por su 90 aniversario le presentaría a su novio, haciendo a Kenji pasarse por el. La bisabuela de Natsuki, Sakae Shinohara, es una enérgica anciana de gran influencia en el gobierno y los círculos financieros de la zona que representa a la décimo sexta generación de la familia Jinnai. La misma noche de la llegada de Kenji a la casa de la familia Shinohara, éste recibirá por mail en su portátil una serie de símbolos misteriosos que intentará descifrar inmediatamente. Al día siguiente, el mundo parecerá haber cambiado radicalmente, y bajo el mando de la bisabuela de Natsuki, Kenji y todos los miembros de la familia Shinohara se unirán para hacer frente a esta crisis de lo más singular.

Summer Wars ganó el premio Anima't en el Sitges 2009-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.


jueves, 8 de mayo de 2014

Entrevista al programa cuartocuarta convidat per @planovsplano parlant de les @JComiqueras @sddist


Ya está disponible la entrevista en el programa "Cuarto Cuarta" de Radio Ciutat Vella del jueves 8 de mayo de 2014. En la foto, de izquierda a derecha: Gerard Fossas, David Vilaplana, Jordi Ojeda, Júlia García y Albert.

En la entrevista avanzamos algunos detalles de las X Jornadas Comiqueras Barcelona 2014.

A continuación el programa (duración 1h, en castellano)



Agenda de actividades del mes de mayo: mesas redondas y conferencias

Una imagen de lo que tengo en la cabeza en estos momentos: muchas salas vacias que tenemos que llenar. Esta sala es el auditorio del Institut Français de Barcelona.

VIERNES 9 DE MAYO
INSTITUT FRANÇAIS DE BARCELONE. Sala de actos (C/ Moià, 8)
19:00 ACTO INAUGURAL: UNA DÉCADA DE JORNADAS COMIQUERAS
Diez dibujantes en directo: Albert Monteys, André Taymans, David Baldeón, Jaime Calderón, Meritxell Ribas, Nacho Fernández, Natacha Bustos, Régric, Rubén del Rincón y Rubén Pellejero.
Fila cero con diez invitados: Alberto González (SD Distribuciones), Alejandro Martínez Viturtia (Editorial PaniniComics), Anna Abella (El Periódico), Antoni Guiral (FICOMIC), Josep Maria Polls (Escola Joso), Kim (autor), Sergi Roqueta (FNAC), Rafel Sabater (Llibreria Norma Còmics Sabadell), Raule (autor) y Enrique Corominas (autor). Presenta Jordi Ojeda.

SÁBADO 10 DE MAYO
FNAC TRIANGLE
17.30 GUIONISTA BLANCO SOLTERO BUSCA DIBUJANTE
Mesa redonda con la presencia de los autores Josep Busquet, Pedro Riera, Raule y Sergio A. Sierra. Modera Jordi Ojeda.
18.30 LÉFRANC: REPORTERO Y HÉROE DE LA LÍNEA CLARA
Mesa redonda con la presencia de los autores André Taymans, Francis Carin y Régric, y con el editor de Netcom2 César Espona (con traducción simultánea). Modera Jordi Ojeda.
19.30 BÉLGICA: MEJILLONES, CERVEZA Y… BANDE-DESSINÉE
Mesa redonda con la presencia de los autores André Taymans, Francis Carin, Marc Renier y Yslaire (con traducción simultánea). Modera Jordi Ojeda.

DOMINGO 11 DE MAYO
RESTAURANT 7 PORTES (Passeig Isabel II, 14)
10.30 PRENSA Y DIBUJANTES: LA OPINIÓN EN UNA VIÑETA
Almuerzo de tenedor con la presencia de los autores Alfons López, Enrique Ventura, Fer, Kap y Toni Batllori. Presenta Jordi Ojeda.
De 9 a 10h Entrada para almuerzo de tenedor. Precio 15€. Reserva 93 319 30 33. Más información en
http://www.7portes.com/blog7p

MARTES 13 DE MAYO
FNAC TRIANGLE
19.00 MIS CLÁSICOS FAVORITOS: PEYO, FRANQUIN Y HERGÉ
Mesa redonda con la presencia de los autores Jaime Calderón, Jordi Sempere y Tha. Modera Jordi Ojeda.
20.00 UNA CHARLA ÍNTIMA… CON PÚBLICO EN LA SALA
Encuentro con el autor Marcelo Frusin. Presenta Jordi Ojeda.

MIÉRCOLES 14 DE MAYO
FNAC TRIANGLE
20.00 MARVEL EN EL CINE: UNOS SUPERHÉROES DE PELÍCULA
Mesa redonda con la presencia de los autores David Baldeón, Ramon Rosanas y Salva Espín. Modera Jordi Ojeda.

JUEVES 15 DE MAYO
FNAC TRIANGLE
19.00 OH LÀ LÀ! LA FRANCOPHONIE ET LA BANDE DESSINÉE
Mesa redonda con la presencia de los autores Antoine Carrion, David Prudhomme, Matthieu Blanchin y Michel Rabagliati (con traducción simultánea). Modera Jordi Ojeda.
20.00 ¡BOOM!¡CRASH!¡CHOF! LA AVENTURA EN EL CÓMIC
Mesa redonda con la presencia de los autores Jean-Yves Mitton, Marcelo Frusin y Olivier Vatine (con traducción simultánea). Modera Jordi Ojeda.

LUNES 19 DE MAYO
AULA MAGNA DE L'EDIFICI HISTÒRIC DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA
18.30 PROYECCIÓN DE LA PELÍCULA SUMMER WARS DENTRO DEL VI CICLO DE CINE "REALIDAD VIVIDA VERSUS REALIDAD PERCIBIDA". Con Jordi Sánchez Navarro. Presenta  Jordi Ojeda.

MIÉRCOLES 28 DE MAYO
MUSEU MARÍTIM DE BARCELONA
19.00 CONFERENCIA "EL MAR EN LOS CÓMICS. NARRATIVA GRÁFICA DE TEMA MARÍTIMO". Con Jordi Ojeda, doctor ingeniero industrial, profesor de la Universidad de Barcelona, comisario de varias exposiciones sobre los cómics y el mar. Actividad dentro de las "Tertulias de mar y libros", que tendrán lugar en el Museo Marítimo de Barcelonacon motivo del Día Marítimo Europeo.


MIÉRCOLES 4 DE JUNIO
AULA MAGNA DE L'EDIFICI HISTÒRIC DE LA UNIVERSITAT DE BARCELONA
18.30 PROYECCIÓN DE LA PELÍCULA SOLARIS DENTRO DEL VI CICLO DE CINE "REALIDAD VIVIDA VERSUS REALIDAD PERCIBIDA". Con Angel Sala y Jordi Ojeda.