viernes, 11 de abril de 2014

Audio inauguració expo "El jove Lovecraft" amb Bart Torres @cisnegro @Diabolocomics

Ja està disponible l'audio de la inauguració de l’exposició “Un personatge de còmic que ha esdevingut universal: El jove Lovecraft“, que es va poder visitar al Centre Cívic El Coll-La Bruguera el passat mes de novembre de 2013. Audio de 16 minuts en català. Podeu descarregar el fitxer aquí, podeu també compartir-lo o insertar-lo.


També hi ha disponible un reportatge de vídeo fet per Graciamon TV, que el podeu veure aquí.

El jove Lovecraft és un còmic guionitzat per Josep Oliver i dibuixat per Bart Torres, editat per Diábolo Ediciones. A la inauguració en parlen per ordre d’intervenció:

- Xavier Franch, director del Centre Cívic El Coll-La Bruguera.
- Jordi Ojeda, comissario de l’exposició.
- Bart Torres, dibuixant d’El jove Lovecraft (Josep Oliver no va poder assistir).

L’exposició “Un personatge de còmic que ha esdevingut universal: El jove Lovecraft”, comissariada per Jordi Ojeda, és un homenatge a l’obra i als seus creadors, el guionista Josep Oliver i el dibuixant Bartolo Torres, i a l’editorial que va apostar per ells, Diábolo Ediciones. Tots dos autors van tenir la genial idea de pensar com seria l’univers de Lovecraft a la seva infantesa, què li passaria pel cap a aquest nen, quines situacions hauria de salvar en un món on la fantasia i la realitat es barregen a parts iguals. L’elecció de la tira com a medi de comunicació permetia reproduir acudits directes i situacions quotidianes vist des del caleidoscopi d’una ment repleta de monstres en un cos amb els problemes i situacions habituals dels nens amb la família, els amics i a l’escola.

Però, sobretot, els autors van tenir la genial idea de començar de compartir les seves tires a internet, probablement avançant-se varis anys al que s’està convertint en una solució per a molts artistes de diferents disciplines. La publicació a l’anglès de les tires de forma gratuïta van difondre el personatge a nivell internacional, la resta ja és història. Fins el moment s’han publicat tres volums en castellà, dels quals en podem veure versions en català, anglès, francès, italià i alemany, i cal afegir una versió pirata en grec que algú va fer arribar a l’editorial quan se’l va trobar a les botigues d’Atenes sense que ni editorial ni autors en tinguessin notícies... ni diners.

L’originalitat dels guions, l’estil tan característic del dibuixant a mida de la història i la complicitat d’altres autors i, especialment, del públic, han convertit al Jove Lovecraft en un personatge universal que el llegeixen aficionats de diferents països d’arreu. Pocs personatges poden assolir aquesta fita.

A l’exposició es van poder veure una selecció de les portades, tires i esbossos dels tres volums publicats fins la data, a l’espera de que aparegui el quart volum del que ja hem pogut llegir, de nou, una bestreta.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.