jueves, 23 de febrero de 2017

Exposició "#Gaudí entre vinyetes" @FICOMIC_salon @GaudiExhibition


Foto de la roda de premsa celebrada al Gaudí Exhibition Center - Museu Diocesà de Barcelona (Pla de la Seu, 7. 08002 Barcelona) on s'ha presentat l'exposició "Gaudí entre vinyetes", amb motiu de l'homenatge que es farà a l'obra guanyadora del Premi al Millor Còmic 2016, Els Fantasmes de Gaudí, editada en català i castellà per Dibbuks. D'esquerra a dreta a la foto:

- Jesus Alonso Iglesias i El Torres, autors de Els Fantasmes de Gaudí;
- Mireia Massagué, directora de Gaudí Exhibition Center;
- Marià Marín, cofundador de The Gaudí Research Institute,
- i Jordi Ojeda, professor de la Universitat de Barcelona i coordinador d'activitats del Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

Us deixo a continuació l'àudio de la roda de premsa, són 44 minuts amb els cinc primers minuts en català i la resta en castellà, us recomano que escolteu els dos autors parlant de la seva experiència treballant en el còmic, molt emocionant sentir especialment a Jesús i molt contagiós veure a El Torres emocionat, un dia inoblidable per a tots.



A continuació la nota de premsa oficial de FICOMIC.

EL SALÓ DEL CÒMIC DE BARCELONA DESCOBRIRÀ L’UNIVERS DE GAUDÍ A TRAVÉS DE LA HISTORIETA


L’exposició Gaudí entre vinyetes permetrà als visitants al 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona conèixer l’obra del genial arquitecte a través de la historieta. La mostra serà un recorregut pel còmic Els fantasmes de Gaudí del guionista El Torres i del dibuixant Jesús Alonso Iglesias, publicat en català i castellà per l’Editorial Dibbuks. L’exposició descobrirà el procés creatiu d’aquest còmic i alhora donarà peu per a conèixer diversos aspectes de l’univers d’Antoni Gaudí, un visionari de l’arquitectura, el disseny, el reciclatge, l’eficiència energètica, el co-working o la seguretat laboral. La mostra comptarà amb maquetes, eines i diversos objectes originals que complementaran el relat del còmic.

La mostra està produïda per FICOMIC, entitat organitzadora del certamen, i compta amb la col·laboració del Gaudí Exhibition Center-Museu Diocesà de Barcelona i del Gaudí Research Institute. L’exposició està comissariada per Marià Marín, cofundador del Gaudí Research Institute, i per Jordi Ojeda, professor de la Universitat de Barcelona i coordinador d'activitats del Saló del Còmic. La col·laboració entre aquestes entitats també es traduirà en que els visitants del certamen que conservin la seva entrada fins el 30 d’abril, gaudiran d’un preu especial de 5 € al Gaudí Exhibition Center, ubicat a la plaça de la Catedral.

Per a Marià Marín “l’objectiu de l’exposició és mostrar el procés creatiu que hi ha darrera de Gaudí, tant del còmic, com del propi arquitecte. Si bé l’exposició està al servei del còmic, volem que el lector tingui ganes de descobrir a Gaudí i conèixer el Museu i la seva arquitectura”.

L’exposició és un acte de celebració a la guanyadora del Premi a la Millor Obra 2016. I és que tal i com ha comentat Jordi Ojeda “Podrem veure el procés de creació de l’obra, des de pàgines del guió, a esbossos, i pàgines a tinta i acabades en color. Però també material original d’Antoni Gaudí que ens ajudarà a contextualitzar les imatges”. El dijous 30 i el divendres 31 de març hi haurà visites guiades al Saló del Còmic destinades a col·legis per a que coneguin millor la feina de Gaudí i dels autors del còmic.
 
Jesús Alonso Iglesias
i El Torres, autors de Els Fantasmes de Gaudí va parlar de com els va arribar l’encàrrec a les seves mans. El Torres explicava que “Quan l’editor em va encarregar una obra sobre Gaudí, la vaig enfocar cap el thriller en lloc de fer la típica biografia, ja que aquest era un gènere amb  el que em sentia més còmode”. Un cop decidit el guionista va arribar el  moment de trobar un dibuixant adequat.  “Vaig tenir una reunió amb l’editor”, deia Jesús Alonso Iglesias “i em va proposar dibuixar l’obra d’El Torres. Em va preguntar si m’agrada dibuixar edificis i li vaig dir que no, que els odio. Però per altra banda m’atreia el repte d’aquest projecte”. I és que com ell mateix afirmava “els edificis de Gaudí són part de la història. Són un personatge més amb vida pròpia”. Un treball que li donava molt respecte ja que “era una gran responsabilitat perquè hi ha moltíssimes persones en tot el mon que reconeixen perfectament l’obra de Gaudí i detectarien qualsevol errada en els dibuixos”.

Mireia Massagué, directora de Gaudí Exhibition Center,  ha explicat que l’exposició Gaudí entre vinyetes es traslladarà “del Saló del Còmic al museu un cop passat  els quatre dies del certamen i estarà oberta al públic fins a finals d’any. Serà una magnífica ocasió per a apropar el públic més jove a la figura de Gaudí”.

El còmic Els fantasmes de Gaudí és un thriller policíac on els protagonistes de la història han de resoldre el misteri dels assassinats esdevinguts a la ciutat de Barcelona, amb cadàvers terriblement mutilats trobats en edificacions de Gaudí, mentre una testimoni assegura haver vist al mateix Gaudí com si d’un fantasma es tractés. El procés creatiu dels seus creadors, des de la idea del guió a la pàgina publicada, passant pels esbossos i llapis fins el color final servirà a la vegada per a presentar diferents indrets tan coneguts com el Park Güell, la Sagrada Família, la Casa Calvet, la Casa Batlló o els Pavellons Güell.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.