jueves, 29 de septiembre de 2011

@sitgesfestival: Ishiguro, un dels cent genis vius (text en català)

A continuació us poso una breu biografia del professor Hiroshi Ishiguro de la Universitat d'Osaka, protagonista de la imatge del Sitges2011-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.
Us poso també els links a les dades dels professors Alberto Sanfeliu y Jordi Ojeda que col·laboren en les dues intervencions del professor Ishiguro en Sitges (dia 9) i Barcelona (día 11).
Hiroshi Ishiguro (M’) es va doctorar en enginyeria de sistemes en 1991 a la Universitat d’Osaka, Japó. Actualment és professor del Departament d’Innovació de Sistemes a l’Escola de Postgrau de Ciència de la Enginyeria a la Universitat d’Osaka (2009–) i Investigador en cap (2011–) del Laboratori Hiroshi Ishiguro a l’Advanced Telecommunications Research Institute (ATR). 
Els seus principals interessos d’investigació inclouen els sistemes de sensors distribuïts, la robòtica interactiva i la ciència androide. Ha publicat més de 300 ponències a importants revistes i conferències com Robotics Research i IEEE PAMI, entre moltes altres. 

D’altra banda, ha desenvolupat una gran quantitat d’humanoides i androides anomenats Robovie, Repliee, Geminoid, Telenoid, i Elfoid. Aquests robots han estat notícia en els principals mitjans de comunicació com Discovery Channel, NHK i la BBC. 
També ha estat guardonat quatre vegades amb el premi al millor humanoide a la RoboCup. El 2007, Synectics Survey of Contemporary Genius 2007 el va distingir com un dels 100 principals genis vius en el món actual.

Enllaços:

http://sitgesfilmfestival.com/cat/festival/imatge_festival

http://www.agendacentrosobrasociallacaixa.es/ca/cosmocaixa-barcelona/2011setembre-desembre/humans-androides-i-comunicacio

http://hil.atr.jp/en/geminoid-experiment.html


http://www.geminoid.jp/en/robots.html

http://hil.atr.jp/en/mission.html


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.