martes, 10 de septiembre de 2013

Programa de l'exposició: "Robots de pel·lícula: De Maria a Eva" @elBarradasAquí el pdf del programa. A continuació el text del programa:

Exposició
Robots de pel·lícula: 
De Maria a Eva
Comissari: Jordi Ojeda
Del 2 al 27 d’octubre de 2013

El cinema ha popularitzat la robòtica amb pel·lícules adaptades de la literatura o del còmic, o amb guions originals que, alhora, han alimentat relats en llibres i vinyetes. Però, sobretot, el cinema ha estat un generador d'icones, de personatges, tots ells molt populars, que fins i tot han protagonitzat diverses versions o sagues. Els robots hi han aparegut com a personatges principals o secundaris i sempre han tingut un paper destacat.
L’exposició que us presentem recull una mostra retrospectiva d’alguns dels principals cartells d’aquestes pel·lícules que han dut els robots a la gran pantalla. 
Lloc: Auditori Barrades, Rambla Just Oliveras, 56, 08901 L’Hospitalet

Hi col·laboren:
Associació Star Wars Barcelona, Càtedra UNESCO de Tècnica i Cultura de la UPC, CineAsia, Escándalo Films, Panini España, Paramount Pictures, Planeta DeAgostini Cómics, Ro-Botica, Selecta Vision, PAL Robotics, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i Xarxa de Biblioteques de L’Hospitalet.
Organitza:
Ajuntament de L’Hospitalet
Diputació de Barcelona
Universitat de Barcelona
Ficomic
Agenda d’activitats
Dimecres 2 d’octubre
19:00h: Benvinguda de la robot REEM de Pal Robotics. Podreu saludar, fer-vos fotos i parlar amb un dels robots de servei més avançats a l'actualitat a nivell internacional.
19:30h: Inauguració de l’exposició
Divendres 4 d’octubre
Marató de cine:
A les 19h: Evangelion 1.0 You Are (Not) Alone
A les 21h: Evangelion 2.0  You Can (Not) Advance
Davant la imminent projecció de la tercera part de la saga al Sitges 2013-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, aprofitem per recordar les dues primeres parts d’aquest ja clàssic de l’anime japonès.
Sinopsi: El destí del món està amenaçat per entitats aparentment monstruoses conegudes com àngels. NERV és una organització creada per contrarestar aquesta amenaça, i als seus joves pilots els correspon protegir la Terra. Però, quins són els veritables motius de NERV?
Dimecres 9 d’octubre
19:00h: Conferència “Els robots al cinema: icones de la cultura popular” a càrrec de:
- Jordi Ojeda, comissari de l’exposició
- Àngel Sala, director del Sitges 2013-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya
A la sessió, s’hi farà un repàs dels personatges robòtics més emblemàtics del cinema, des de la mítica Maria, del film Metropolis, passant per personatges tan coneguts com Terminator, R2-D2, Wall-E o el robot que va marcar tota una generació, Mazinger Z.
Dijous, 10 d’octubre
19:00h: MÚSICA I CINEMA
Banda sonora: Concert per a piano i violí de música de pel·lícules de culte. Farem un repàs de les principals bandes sonores de films com Star Wars, Blade Runner i altres. A càrrec de:
• Cristina Pérez, violí
• Bernat Català, piano
Dijous 17 d’octubre
19:00h: Projecció: (The complete) Metropolis. Direcció: Fritz Lang
Sinopsi: A la ciutat de Metròpolis, l'any 2027, els obrers viuen reclosos en un gueto subterrani on es troba el cor industrial de la ciutat, del qual no en poden sortir. Incitats per un robot es rebel·len contra la classe intel·lectual que té el poder i amenacen amb destruir la ciutat exterior. Freder, el fill del sobirà de Metròpolis, i Maria, una noia d'origen humil, intentaran evitar la destrucció apel·lant als sentiments i a l'amor.
Dimecres 23 d’octubre
19:00h: Projecció: Eva
En acabar la projecció de la pel·lícula, es farà un cinefòrum amb el director, Kike Maíllo.
Sinopsi: Al 2041 els éssers humans viuen acompanyats de criatures mecàniques. Álex, un prestigiós enginyer cibernètic, torna a Santa Irene amb un encàrrec molt específic de la Facultat de Robòtica: la creació d'un nen robot.
Entrada lliure a totes les activitats


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.