domingo, 14 de septiembre de 2014

2014-05-09-Vídeo de la Inauguració de les X Jornades Comiqueres: Una dècada de còmics

X Jornades Comiqueres Barcelona 2014
Inauguració de les X Jornades Comiqueres: Una dècada de còmics.

Actuació en directe de deu dibuixants que es va poder seguir en pantalla gran gràcies a una càmera cenital. Per ordre alfabètic: Albert Monteys, André Taymans, David Baldeón, Jaime Calderón, Meritxell Ribas, Nacho Fernández, Natacha Bustos, Régric, Rubén del Rincón i Rubén Pellejero.

Fila zero amb deu convidats, per ordre alfabètic: Alberto González (SD Distribuciones), Alejandro Martínez Viturtia (Editorial PaniniComics), Anna Abella (El Periódico), Antoni Guiral (FICOMIC), Josep Maria Polls (Escola Joso), Kim (autor), Sergi Roqueta (FNAC), Rafel Sabater (Llibreria Norma Còmics Sabadell), Raule (autor) i Enrique Corominas (autor). 

Inaugurat per Yannick Rascouët (director de l’Institut Français de Barcelone) i per Rafel Porta (director de les Jornades Comiqueres). Presenta Jordi Ojeda.


Divendres 9 de maig de 2014, a la sala d’actes de l’Institut Français de Barcelona.
Video de 140 minuts, en català amb fragments en castellà. Es pot descarregar el vídeo en alta aquí.
Podeu veure l'àlbum de fotos de la sessió aquí.

Amb motiu de la celebració dels deu anys de les Jornades Comiqueres es va convidar a deu representants del sector per analitzar els canvis que s’han produït en el sector a la darrera dècada. Per ordre intervé una escola de còmic, el saló del còmic de Barcelona, un guionista, una botiga d’una gran superficie, un dibuixant, un llibreter de llibreria especialitzada, una periodista, un editor, un distribuïdor i un autor. En el vídeo es pot escoltar i veure l’escenari mentre a la vegada es pot contemplar el treball dels deu dibuixants en directe.

Ordre de les intervencions a l’escenari:

Inici de l’acte: presenta Jordi Ojeda, inauguren Yannick Rascouët (director de l’Institut Français de Barcelone) i per Rafel Porta (director de les Jornades Comiqueres)

Primera taula: Josep Maria Polls (Escola Joso), Toni Guiral (FICOMIC), Raule (autor) i
Sergi Roqueta (FNAC)

Segona taula: Enrique Corominas (autor), Rafel Sabater (Llibreria Norma Còmics Sabadell), Anna Abella (El Periódico) i Alejandro Martínez Viturtia (Editorial PaniniComics)

Tercera taula: Alberto González (SD Distribuciones) i Kim (autor), també s’afegeix a la taula Rubén Pellejero (autor).

Ordre de les intervencions dels dibuixants en directe: Meritxell Ribas, David Baldeón, Rubén del Rincón, Régric, Albert Monteys, Jaime Calderón, Natacha Bustos, Nacho Fernández, André Taymans i Rubén Pellejero.

Hi ha disponible també un vídeo de 13 minuts a càmera ràpida amb el treball dels deu dibuixants.


El vídeo és una gentilesa de l'Institut de Français de Barcelona, produit per SD, realitzat per Byte Imatge Produccions, i pujat a internet gràcies a La Factoria de la Biblioteca de l'ETSEIB de la UPC.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.