lunes, 5 de febrero de 2018

Vídeo de la taula rodona “La revista Patufet durant la Guerra Civil: l’humor gràfic com a teràpia"

 A la foto, d'esquerra a dreta: Lluís Folch i Pons, 
Julià Guillamon, Jordi Ojeda i Plàcid Garcia-Planas.

Vídeo de la taula rodona “La revista Patufet durant la Guerra Civil: l’humor gràfic com a teràpia”, amb Plàcid Garcia-Planas, director del Memorial Democràtic, Julià Guillamon, crític literari i comissari de la exposició “Patufet en guerra. La il·lusió de la normalitat” i Lluís Folch i Pons, descendent d’autors de la revista Patufet. Presenta Jordi Ojeda.

Nota de premsa de l’exposició: “Aquesta mostra explica com va afectar la guerra civil del 1936-1939 el setmanari més popular de Catalunya i com aquest va reflectir el conflicte en les seves pàgines. Malgrat la seva vinculació amb el món catòlic, la revista En Patufet no va ser suspesa i es va continuar publicant fins a finals del 1938. En les històries i els acudits que publicava, En Patufet va intentar mantenir una aparença de normalitat.
       L'exposició conté molts elements gràfics que parlen de diferents aspectes vinculats amb la guerra, com ara la violència, la propaganda, la gana i la manera com els ciutadans es van anar acostumant a conviure amb la guerra: la dificultat de trobar menjar, les cues, l'estraperlo... I ho fa amb vinyetes, historietes, audiovisuals, dibuixos d'infants, fotografies i joguines.”

Podeu descarregar el vídeo en mp4 aquí o veure'l a continuació:


38 minuts en català. Dissabte, 1 d’abril de 2017 a las 13:00h en el 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona celebrat en el recinte de Fira de Barcelona.

El vídeo és produit pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, l'acte era organitzat per FICOMIC, i està hostatjat a la videoteca de la UPC gràcies a la Biblioteca de l'ETSEIB.

A continuació algunes de les imatges utilitzades a l'exposició "Còmics en vol":

 
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.