lunes, 16 de abril de 2018

Curs d'estiu "De simis i odissees, el futur del passat"

(Información en castellano aquí)

Ja s'ha obert el període de matriculació del proper curs que codirigeixo amb l'Ángel Sala i que organitza Els Juliols de la Universitat de Barcelona, us deixo a continuació tota la informació detallada del curs: programa, professors, dates, matrícula i descomptes i ajuts (ho podeu descarregar en pdf aquí).

Fins el juny matrícula reduïda i ajuts a estudiants de la UB.

Tota la informació actualitzada i el procés de matrícula el teniu a la pàgina d'Els Juliols aquí.




Els Juliols 2018
De simis i odissees, el futur del passat

L’impuls definitiu del cinema de ciència-ficció a l’any 1968
L’any 1968 es un any emblemàtic per al cinema de ciència-ficció i pel cinema fantàstic en general. L’estrena de dues adaptacions literàries com 2001: una odissea de l’espai, dirigida per Stanley Kubrick,  i El planeta dels simis, dirigida per Franklin J. Schaffner, van revolucionar el cinema de ciència-ficció, tant per la seva qualitat tècnica com l’assumpció d’un risc innovant en la forma de narrar.
El cinema de ciència-ficció ocupa avui en dia la majoria dels títols de més recaptació a les sales, donant continuïtat a seqüeles d’èxit, afavorint debats que van més enllà de l’entreteniment i que permeten reflexionar sobre la ciència i les seves conseqüències a nivell individual i social. Això ho saben molt bé els aficionats al gènere que, any rere any, han constatat aquesta evolució dins la programació del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Amb aquesta experiència pròpia del festival i de les sales de cinema, el curs analitzarà com és el cinema de ciència-ficció des del 1968 fins l’actualitat des de diverses perspectives.
Programa del curs
PROGRAMA
1.     Noves tendències del cinema fantàstic i de ciència-ficció
2.     El canvi de paradigma amb 2001: una odissea de l’espai
3.     El futur al cinema de culte
4.     Futurs imaginaris
6.     Crítica social camuflada de Ciència Ficció
7.     Futurs distòpics a la ciència-ficció asiàtica
8.     Visionaris a la ciència ficció
9.     El cinema fantàstic de l’any 1968
10.  Taula rodona cloenda del curs
PROFESSORAT
Coordinadors:
1.   Dr. Jordi Ojeda Rodríguez, professor del Departament d’Empresa de la Universitat de Barcelona
2.   Ángel Sala Corbi, director del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya
Professorat:
1.   Dr. Jordi Ojeda Rodríguez, professor del Departament d’Empresa de la UB
2.   Ángel Sala Corbi, director del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya
3.   Glòria Fernández i Enrique Garcelán, responsables de CineAsia
4.   Desirée de Fez Martín, crítica de cinema
5.   Dr. Jordi Sánchez Navarro, professor de la Universitat Oberta de Catalunya

Preu
PREUS
·         Període de preu reduït – (fins al 31 de maig de 2018)
— Públic general: 174€
— Col·lectius amb descompte: 149€
 
·         Període de preu no reduït – (A partir de l'1 de juny de 2018)
— Públic general: 194€
— Col·lectius amb descompte: 169€
COL·LECTIUS AMB DESCOMPTE
·         Comunitat UB:
— Alumnat
— Personal d'administració i serveis
— Personal docent i investigador
— Membres del Grup UB
— Estudiants i antics estudiants de l’Àrea de Formació Complementària (Els Juliols, Escola d’Idiomes Moderns, Gaudir UB, Universitat de l’Experiència i Estudis Hispànics)
— Socis del col·lectiu Alumni UB
 
·         Subscriptors de La Vanguardia
·         Subscriptors d’El Periódico
·         Subscriptors d’Núvol
·         Membres del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona

Matrícula
MATRÍCULA
La matrícula d’Els cursos s’obre a les 10 h del dilluns 16 d’abril i finalitza el mateix dia de l’inici del curs escollit.
PROCEDIMENT
A través d’Internet clicant l’enllaç següent o en persona en una de les diverses seus de l’Àrea de Formació Complementària.
La matrícula es fa efectiva quan s’ha pagat l’import del curs o dels cursos amb targeta de crèdit o de dèbit.
Matrícula amb factura: una empresa o autònom pot pagar una part o la totalitat de l’import de la matrícula. En el cas que requereixi una factura, la persona interessada ha d’emplenar un formulari amb les dades de facturació i l’ha de fer arribar a la secretaria, personalment o per correu electrònic, com a molt tard vint dies abans de l’inici del curs. Un cop rebut el formulari, la Universitat de Barcelona emet la factura corresponent. És important que l’alumne no pagui el curs si demana factura.
En tots els casos, el pagament de l’import facturat de la matrícula s’ha de formalitzar abans de l’inici del curs.
Un cop efectuat el pagament, es lliura en mà o per correu electrònic el paper de confirmació de matrícula que acredita la persona com a estudiant del curs (o cursos) matriculat. El personal de l’organització pot demanar aquest paper en el moment d’accedir a l’aula el primer dia de l’activitat.
ANUL·LACIÓ DE LA MATRÍCULA
Es pot sol·licitar mitjançant un missatge de correu electrònic. En qualsevol cas ha de ser justificada degudament per motius acadèmics, laborals, de malaltia o d’altres, a resoldre per la Direcció de l’AFC. El termini per presentar la sol·licitud d’anul·lació de matrícula és de set dies naturals abans de l’inici del curs matriculat.
ANUL·LACIÓ DE CURSOS I CANVIS EN EL PROGRAMA
L’organització d’Els Juliols es reserva el dret d’anul·lar un curs si no arriba a un nombre mínim d’alumnes matriculats.
L’organització també es reserva el dret de modificar el programa d’un curs o de substituir algun dels ponents si, per raons justificades, no hi pogués assistir.


Ajuts i beques
AJUTS I BEQUES
Nombre i quantitat dels ajuts: la Universitat de Barcelona, gràcies a la col·laboració d’Acciona ha convocat 30 ajutsadreçats als seus estudiants de grau, màster o doctorat matriculats durant el curs 2017-2018. L’ajut consisteix en una subvenció de 74,50 euros per fer un curs d’Els Juliols.
Els tràmits per rebre l’ajut són els següents:
·         Matricular-se en un curs d’Els Juliols entre el 16 d’abril i el 4 de juny. En el moment de fer la matrícula, cal seleccionar el col·lectiu amb descompte Comunitat UB.
·         Emplenar l’imprès normalitzat de sol·licitud que es facilita des de la unitat de Beques i Ajuts a l’Estudiant (beques de col·laboració, Pavelló Rosa) i a la seu electrònica, i presentar l’imprès normalitzat en qualsevol registre de la UB del 16 d’abril al 4 de juny de 2018.
·         Un cop publicada la resolució de la convocatòria, la persona beneficiària rep un comunicat per SMS en què se la informa de la concessió de l’ajut. Per tal de tramitar la devolució corresponent de l’ajut, el beneficiari haurà de facilitar:

— Fotocòpia de l’IBAN on aparegui el nom del titular. En el cas que el titular del compte sigui diferent del beneficiari de l’ajut, facilitar també fotocòpia del DNI del titular del compte.
— Fotocòpia del DNI.
*en el cas que el titular del compte sigui diferent del beneficiari de l'ajut, també caldrà facilitar una fotocòpia del DNI del titular de la compte.
Més informació: bases de la convocatòria



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.