sábado, 16 de mayo de 2015

Vídeo "Des de la UPC a La Lluna i… a Mart: minisatèl·lits i robots a l’espai" @FICOMIC_salon

Taula rodona: “Des de la UPC a La Lluna i… a Mart: minisatèl·lits i robots a l’espai”, amb Luis Castañer, Jordi Berenguer i Sisco Vallverdú, professors de la Universitat Politècnica de Catalunya. Presenta: Jordi Ojeda.

Podeu descarregar el vídeo directament aquí.

Vídeo de 48 minuts en català amb parts en castellà. Dissabte 18 de abril de 2015, 19.30 h. En el vídeo, d’esquerra a dreta, els professors Dr. Jordi Ojeda, Dr. Luis Castañer, Dr. Jordi Berenguer i Dr. Sisco Vallverdú.

La taula rodona s’ha organitzat com una activitat paral·lela de l’exposició “Còmics Fantàstics”, amb motiu de la part dedicada als viatges a l’espai. Al llarg de la sessió es presenten diferents projectes i iniciatives que s’han desenvolupat a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Luis Castañer (Universitat Politècnica de Catalunya-UPC) és Dr. Enginyer de Telecomunicacions i catedràtic de tecnologia electrònica de l'ETSETB de la UPC a Barcelona. Va estudiar també física espacial a Tolosa i ha desenvolupat projectes de degradació de cèl·lules solars a l'espai i sensors espacials. També ha investigat en dispositius microelectromecànics i en autoassemblatge de nanopartícules.

Un dels desenvolupaments del seu equip és un xip per a la mesura de cabal i direcció del vent per a la superfície de Mart i ha estat implementat a  l'estació meteorològica REMS que es troba integrada en el rover "Curiosity" de la missió Mars Science Laboratory de la NASA i va ser llançat a l'espai al novembre de 2011. Aquest és el primer xip totalment fabricat a Espanya que està a la superfície de Mart.

Jordi Berenguer (Universitat Politècnica de Catalunya-UPC) és Dr. Enginyer de Telecomunicacions, és expert en electrònica de radiofreqüència i microones. La seva activitat professional s'ha desenvolupat primer a l'empresa Mier Comunicaciones (1988-1992) i des de llavors a la UPC. Ha estat Director de Projectes de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (2000-2003), Delegat del rector al Campus del Baix Llobregat (2006-2008) i Director de l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (2008-2014). És vicepresident de l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació de la qual en va ser tresorer i soci fundador. Va obtenir el premi extraordinari de doctorat, els premis al millor projecte fi de carrera i a la millor tesi doctoral concedits pel Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació, i la medalla de plata de la UPC. Des de 2004 elabora el capítol de Telecomunicacions de l'Anuari de la Gran Enciclopèdia Catalana. És impulsor de la incubadora de l’Agència Espacial Europea a Castelldefels i del consorci CENSAT de tecnologies i aplicacions de petits satèl·lits.

Sisco Vallverdú (Universitat Politècnica de Catalunya-UPC) és Dr. Enginyer de Telecomunicacions i professor del Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions de la UPC. Actualment és el vicerector de Política Universitària de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Conferència organitzada per FICOMIC en el marc del 33è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, amb la coordinació del Dr. Jordi Ojeda com assessor científic. L’audio és una gentilesa de FICOMIC, totes les imatges són propietat de la UPC. El vídeo està hostatjat a la videoteca de la UPC amb el suport de la Biblioteca de l'ETSEIB.

D’esquerra a dreta, els professors 
Dr. Jordi Ojeda, Dr. Luis Castañer,Dr. Jordi Berenguer i Dr. Sisco Vallverdú.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.