viernes, 10 de mayo de 2019

Curs d'estiu "Apocalipsi i distopia: societats futures en el cinema de ciència-ficció"

(Información en castellano aquí)

Ja s'ha obert el període de matriculació del proper curs que codirigeixo amb l'Ángel Sala i que organitza Els Juliols de la Universitat de Barcelona, serà el sisè curs consecutiu organitzat amb l'Àngel tractant cada any temes completament diferents.

Us deixo a continuació tota la informació detallada del curs: programa, professors, dates, matrícula i descomptes i ajuts.

Si us matriculeu abans del 5 de juny hi ha un descompte en el preu de la matrícula. Per a més informació i per a fer la matrícula heu d'anar a la pàgina de Els Juliols de la UB aquí.

Moltes gràcies a tots per vostra complicitat i per confiar un any més en nosaltres.


Apocalipsi i distopia: societats futures en el cinema de ciència-ficció

Quarantè aniversari de l'inici de la mítica sagues d'Alien i de Mad Max

El 1979 és un any emblemàtic per al cinema de ciència-ficció i per al cinema fantàstic en general. L'estrena de dues pel·lícules com Mad Max, dirigida per George Miller, i Alien, dirigida per Ridley Scott, ens va sacsejar en posar-nos davant dels ulls com ens podem comportar de forma indesitjable quan els interessos col·lectius estan per sobre dels individuals. Les grans corporacions pròpies del ciberpunk, la contaminació global o els problemes climatològics són ja presents en la societat actual; és el moment d'analitzar com s'albira el futur en la ficció si no volem que esdevingui apocalíptic en la realitat.
El cinema de ciència-ficció ocupa avui la majoria de títols de més recaptació a les sales, la qual cosa afavoreix debats que van més enllà de l'entreteniment i que permeten reflexionar sobre la ciència i les seves conseqüències a escala individual i social. Ho saben molt bé els aficionats al gènere, que any rere any constaten aquesta evolució al Sitges Film Festival (Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya).

El curs analitza el cinema de ciència-ficció des del 1979 fins a l'actualitat, des de diverses perspectives.

Directors del curs: Jordi Ojeda i Ángel Sala.

Durada: 20h
Data: del 8 al 12 de juliol de 2019
Horari: de 16:00h a 20:30h
Lloc: Aulari Josep Carner - Edifici Històric de la UB
          C/ Aribau, 2


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.