miércoles, 24 de marzo de 2010

Video de la charla "Tecnología y terrorismo: 11-M La novela gráfica"


En la foto de izquierda a derecha Josep Mª Fuertes,
Joan Mundet, Pepe Gálvez, Antoni Guiral y Jordi Ojeda.

Ya está disponible en la videoteca la segunda sesión del ciclo de lecturas realizada el 11 de marzo de 2010 con motivo de la presentación de la publicación de 11-M La Novela gráfica, publicada por Panini Comics, y con la presencia de los autores Antoni Guiral, Pepe Gálvez y el dibujante Joan Mundet. La presentación del acto lo realizó Josep Mª Fuertes, en aquel momento presidente de la Societat Catalana de tecnologia de l'Institut d'Estudis Catalans.

Podéis descargar el audio aquí o el vídeo aquí o verlo a continuación:


Vídeo de 75 minutos en catalán.

Charla realizada en la Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona. Os dejo a continuación la nota de prensa de la sesión y el póster de publicidad de la misma:

L’11 de març de 2004 va ser un dia tràgic per a la nostra societat, en general, i per a moltes famílies, en particular, que es van veure abocades a una guerra que no era la seva, amb conseqüències fatals per a moltes persones, mortes i ferides i moltes afectades pel tràngol de la barbàrie del terrorisme. L’ús polític que es va fer de l’atemptat va omplir moltes pàgines i minuts als mitjans de comunicació, en un debat probablement encara obert. Però el que és contundent i acceptat és la correcció del procés judicial que va fer pública, l’octubre del 2007, la sentència redactada per la Sala de l’Audiència Nacional, presidida pel jutge Javier Gómez Bermúdez. 

Els guionistes Antoni Guiral i Pepe Gàlvez traslladen la sentència al format de novel·la gràfica per fer la trama més comprensible —aprofitant les possibilitats del medi—, amb el treball superb del dibuixant Joan Mundet i amb el suport compromès de l’editorial Panini, que aposta per un tema tan noble i arriscat a la vegada. La novel·la gràfica compta amb el pròleg de Pilar Manjón, presidenta de l’Asociación 11-M Afectados del Terrorismo. En la sessió parlarem amb els autors de la manera com es va concebre el projecte creatiu, l’enfocament gràfic i la reflexió que comporta la percepció de les possibilitats devastadores que pot tenir la tecnologia quan s’empra per a fer mal.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.