jueves, 23 de mayo de 2019

Article a @ElCinefilCat "Aigua i cinema" @DocsBarcelona

Aigua i cinema


El meu article número 76 a la revista virtual "El Cinèfil, la revista de cinema en xarxa i en català" (i gratuïta).

Amb motiu de la inauguració de la dotzena edició del DOCS Barcelona International Documentary Film Festival el passat 15 de maig del 2019 dedico l'article al documental inaugural, amb una espectacular projecció i presència, ni més ni menys que amb Victor Kossakovsky presentant el seu darrer treball: Aquarela (2019). Kossakovsky és un dels grans documentalistes de tots els temps, multipremiat i admirat per la seva feina, que ens sorprenia un cop més. Aquest cop, per l’aposta decidida d’escollir un únic protagonista absolut durant noranta minuts: l’aigua., dedico l'article a recomanar-la, espero que us agradi, l'article i la pel·lícula, és clar.

A continuació us deixo la sinopsi publicada per la distribuïdora:

"SINOPSI: Com seria una pel·lícula si el seu personatge principal no fos ni humà ni animal, sinó un element de la naturalesa? Victor Kossakovsky construeix un viatge èpic per la bellesa transformadora i la força omnipotent de l’aigua i ens recorda que els humans som insignificants davant la voluntat capritxosa de l’element més preciós de la Terra.

Des de les precàries aigües gelades del llac Baikal a Rússia fins a la devastadora força de l’huracà Irma a Miami, passant per l’espectacular Salto del Ángel a Veneçuela, l’element líquid se’ns presenta en les seves múltiples  personalitats amb una sorprenent claredat cinematogràfica. Rodada a 96 fotogrames per segon, Aquarela no deixa indiferent, alhora que proposa una profunda reflexió: aquest és el planeta de l’aigua, els humans només l’ocupem i vivim en ell".

Teniu l'article, en català, al següent enllaç:

https://elcinefil.cat/2019/05/23/aigua-i-cinema/


Si voleu llegir tots els articles que he publicat a la revista podeu veure el link següent:
http://elcinefil.cat/author/jordiojeda/

Us animo a que seguiu la revista a les xarxes socials:

twitter         https://twitter.com/ElCinefilCat
i facebook   https://www.facebook.com/elcinefil/

i us animo a que la llegiu, no us queixeu del preu que és gratis. http://elcinefil.cat/
Ah, i s'accepten peticions per a futurs articles...


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.