viernes, 22 de mayo de 2015

Vídeo de la trobada amb Lluís Juste de Nin @EdicionsPonent @JComiqueras @Fnac_BCN

Vídeo de la Trobada amb Lluís Juste de Nin, presenta Jordi Ojeda.


Vídeo de 57 minuts en català. Dilluns 13 d’abril de 2015, 19.00 h, Sala Fòrum del FNAC L’Illa.
En el vídeo, d’esquerra a dreta, Jordi Ojeda i Lluís Juste de Nin.
Podeu descarregar el vídeo en aquest link. 

Amb motiu de la desena novel·la gràfica publicada per l’autor en poc més d’una dècada, es realitza una entrevista en profunditat parlant especialment del seu procés creatiu i la motivació i elecció de cada un dels temes escollits.

Reproduïm la presentació de l’autor de la web de l’Editorial Edicions de Ponent: “En Lluís Juste de Nin, conegut pel seu vincle amb el món de la moda a través de la marca ARMAND BASI, ha estat des dels anys seixanta, un actiu dibuixant, il·lustrador i ninotaire en nombroses publicacions cíviques. Els seus ninots en moltes publicacions de l'oposició contra el franquisme (PSUC, sindicats democràtics, Assemblea de Catalunya...) signat com "El Zurdo", i posteriorment les seves il·lustracions durant anys d'articles de Manuel Vázquez Montalbán a "Mundo Obrero", el feren popular en temps de la dictadura i la transició. Els anys vuitanta, i per encàrrec de la Generalitat restaurada, realitzà la creació del personatge dibuixat de "LA NORMA" que, amb textos de Tísner, fou la base de la primera campanya per a la normalització de la llengua catalana.

Membre d'una família d'artistes i creadors, el 2004 apareix la seva primera novel·la gràfica "ELS NIN. Memòries a llapis d'una família catalana", editada per Planeta Agostini i Columna. Amb l'excusa d'un relat familiar de tres segles, Juste de Nin presenta una crònica minuciosa del nostre país a través de 320 pàgines de dibuixos amb un estil deliberadament manuscrit. En 2007, Edicions de Ponent publica la seva novel·la gràfica "MONTECRISTO 1941" basada en el clàssic d'Alexandre Dumas ambientada a la Barcelona esclafada pel franquisme. Amb l’editorial comença una fructífera relació on ha publicat en total nou novel·les gràfiques fins la data que recullen diferents moments de la història de Catalunya, narrada en forma de ficció versemblant, barrejant personatges ficticis i reals.”

Les deu novel·les gràfiques publicades fins la data són les següents:

- ELS NIN. Memòries a llapis d'una família catalana
- MONTECRISTO 1941
- EL GUEPARD 1970
- BARCELONA 1931. L'EDUCACIÓ SENTIMENTAL
- EL QUART PODER.LA IMPARABLE ASCENSIÓ DE BEL AMI EN LA SOCIETAT BARCELONINA DE 1921"
- LA MUNTANYA MÀGICA
- LA FIRA DE LES VANITATS. DE LA FEBRE D'OR A LA BOMBA DEL LICEU.
- LA GUERRA DELS BESAVIS. CATALUNYA 1833-1840
- RAUXA. LA CATALUNYA REBEL DE 1925 A 1931
- QUAN DE TU S'ALLUNYA

La trobada està organitzada en el marc de les XI Jornades Comiqueres Barcelona 2015. El vídeo és una gentilesa de FNAC i SD.

 A la foto, d’esquerra a dreta, 
Jordi Ojeda i Lluís Juste de Nin.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.