lunes, 12 de noviembre de 2018

Entrevista per parlar d'Orson Welles i la seva versió de "La guerra dels mons"


Amb motiu del vuitantè aniversari de la mítica versió radiofònica de "La Guerra dels Mons" de H.G.Wells, dirigida per Orson Welles, m'han entrevistat al programa "La nit dels ignorants" de Catradio. Us deixo les dades

Programa La nit dels ignorants 3.0 de Catalunya Ràdio, presenta Xavier Solà, dilluns 12 de novembre de 2018 de 01:48h a 2:00h.

Podeu escoltar l'entrevista descarregnat-la aquí o escoltant-la en el següent link del programa:

Jordi Ojeda, sobre "La guerra dels mons": "No hem de creure tot el que es diu a la ràdio": S'acaben de complir 80 anys des que un jove Orson Welles va fer història amb l'adaptació radiofònica de la novel·la 'La guerra dels mons', de H. G. Wells. Es veu que va ser una emissió tan versemblant sobre una invasió de marcians que va acabar causant el pànic general a tot el país. Dins l'espai 'No ho entens' sabrem què és el que no entén Jordi Ojeda, professor de la UB i que ara fa 5 anys va comissariar una exposició dedicada a l'emissió de la 'La guerra dels mons' dins del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges.

El programa original es va emetre el diumenge 30 d'octubre de 1938 a les 20h a la CBS.


Aprofito l'efemèride per recordar la commemoració que vaig organitzar al Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i a la Universitat de Barcelona amb motiu del setanta-cinquè aniversari en 2013. A Sitges vaig comissariar l'exposició "La seducció del fantàstic" i a l'Aula Magna de la UB vaig impartir la conferència "La nit que Orson Welles va atemorir Amèrica", el 30 d'octubre de 2013, just a la mateixa hora que es va emetre el programa però 75 anys després.

Us deixo a continuació alguns records:

- El minicatàleg de l'exposició al Festival de Sitges, el teniu en pdf aquí en català, castellà i anglès, crec que vaig aconseguir condensar en un text breu el que va suposar l'emissió.

- Les fotos de l'exposició i d'algunes de les visites organitzades que vaig presentar, podeu veure l'àlbum aquí.

- Les imatges que vaig utilitzar en la conferència, podeu veure l'àlbum aquí.

- L'àudio de la conferència, el podeu descarregar aquí (90 minuts en català).Espero que sigui del vostre interès el record d'un dels moments més importants del fantàstic succeït en una nit del 30 d'octubre de 1938.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.